pondělí 16. prosince 2013

Tvářenka Estée Lauder aneb vyplatí se koupit dražší kosmetiku?

Před dávnými, dávnějšími až předávněji dávnými... No zkrátka už je to dlouho co jsem si pořídila tuhle nádhernou - opravdu nádhernou - tvářenku.

Je to Estée Lauder (Silky Powder Blush) v krásném odstínu Pink Kiss číslo 02, kterou jsem si kupovala společně s další kosmetikou Estée Lauder, abych měla "celou" řadu a lepší rozhled o této kosmetice. Nebudu vám lhát, nebyla to zrovna levná sranda, ale to mě přimělo zamyslet se a tak vzniklo i toto téma.



Jestli si kupujete kosmetiku poměrně často, stejně jako já, asi vám nejednou vrtalo hlavou, kde a na čem by se dalo ušetřit - tedy zbytečně nepřiplácet. Nejednou jsem slyšela, že je lepší si za kvalitu připlatit, než si koupit "šunt" a každou chvíli kupovat nový. Má to ale opravdu smysl?

Smysl to má, ne ale vždy. Záleží na tom, co od výrobku očekáváme. Jaký je jeho účel. Pokud budeme profesionální maskéři, určitě uvítáme i takové maličkosti o kterých běžný smrtelník nikdy neslyšel. V opačném případě se spokojíme i s "obyčejným" produktem, protože výhody toho drahého nám i tak budou naprosto cizí, ne-li skryté. To si jde ruku v ruce šikovnosti. I ten nejdražší produkt nás nezachrání, když s ním nebudeme umět. Stejně tak dokáží šikovné ruce vykouzlit nádherný makeup s kosmetikou za hubičku.



Zrovna u tvářenky, si myslím, je úplně jedno jaké značky je. Důležitý je odstín. Není to stejné jako výběr makeupu, kde je nutné hledět na spoustu faktorů - aby netekl, dobře kryl, nedělal šupinky, atp. U tvářenky je důležitý vlastně jen odstín. Výdrž nebo prašnost nikdo nezkoumá :-) a tak je důležité hledět na poměr ceny ku hmotnosti. V případě této tvářenky si kupujete 1g za astronomických 120,- Kč (to je skoro desetkrát tolik, než kolik by stálo čisté střibro). Celá tvářenka obsahuje 7g tvářenky od 800,-Kč nahoru! Osobně si myslím, že naprosto stejnou službu udělá jakákoliv jiná tvářenka, ve stejném odstínu, za desetinu ceny.



Podobné je to s lesky na rty. Leskne se ten drahý lesk na rty více než ten levný? Překvapivě ne :-). Patrně nikdo na první pohled, ani ne na druhý, nepozná na rtech rozdílu mezi lesky. Poznáme rozdíl v chuti a vůni, kdy ani ty levné lesky nechutnají a nevoní špatně. Myslím, že o výdrži zrovna ani nemá smysl psát, jelikož je to tak individuální, že to snad ani nejde poměřit :-).

Závěrem chci říct, že vše, co je drahé nutně neznamená lepší! Napište mi do komentářů jestli a s čím jste se spálily právě vy? Moc by mě to zajímalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat