neděle 29. prosince 2013

Drahé dárky? Ne nutně, kniha nikdy neurazí...

Pravdou je, že se (hlavně o Vánocích) snažíme udělat radost svým blízkým. Kolikrát úplně nesmyslně se přes mrtvoly snažíme zapůsobit drahým dárkem, o kterém jsme přesvědčeni, že je ten jediný. Jediný pravý - ten skutečný dárek a... častokrát nebývá.

Kolem Vánoc je vždy několik táborů. Někdo svátky neslaví, rezignuje na ně, někdo se chce zavděčit právě drahými dárky a někdo to neřeší. Stačí maličkost a hlavně čas strávený ve společném souznění, klidu a pohodě.


Můj přítel na to šel podle toho, co mám ráda. Nehledě na cenu, i když to byla maličkost. Ví, že miluji kosmetiku, líčení. Celkově módu a trendy. A jelikož kniha nikdy nikoho neurazí. Dal si dohromady, že jedna a jedna - tedy kniha a líčení = kniha o kosmetice bude to pravé.

Tuto knihu vybíral už před skoro dvěma měsíci, kdy narazil na Jemma Kidd Dokonalý Make-up, která mu padla hned do oka. Nebyl by to on, aby v tom nebyl háček. Kniha byla kompletně vyprodaná a sháněl ji po všech čertech jen kvůli tomu, aby viděl mé rozjiskřené oči při cupování balícího papíru :-). Najít ji prý byla kapitola sama o sobě a tím vás zdržovat nebudu. Zkrátka našel ji a já měla obrovskou radost, se kterou bych se chtěla podělit. Podělit o dojmy z knihy.



Nejen že je velmi čtivě psaná, ale má i hromadu ilustrovaných obrázků, které ukazují výsledný efekt. Kniha začíná vysvětlením základních pojmů, péči o pokožku a dále technik, bez kterých se neobejdeme. Od kam, kde a jak aplikovat rozjasňovač po konturování obličeje. Několik technik aplikací tvářenky, očních stínů, linek, konturování rtů až po v závěru tipy na celkový makeup jak pro každodenní, tak i večerní použití. Zmínka tu je i o nehtech. Nespornou výhodou jsou vyobrazené barevné tóny, kterými se právě líčí. Včetně finálního looku. Udělám si tedy dobrý obrázek o tom, jaký odstín makeupu, tvářenky, bronzeru atp. použít na který typ pleti.



Některé poučky znám. Spoustu zase ne a proto jsem ráda, že nakonec tento výtisek vlastním. Určitě do Jemma Kidd Dokonalý Make-up budu nahlížet často a čas od času nějaké to "moudro" pustím i tady na blogu :-).

Podívejte se, jak pěkně vypadá! Jestli doma máte taky nějakou knihu o makeupu, napište mi jakou a jak jste s ní spokojené. Nebo dáváte přednost tutoriálům na youtube?



3 komentáře:

  1. Obdiv Tvému příteli! Já se ji taky snažila někdy koncem října sehnat, ale úplně marně, byla na ni tehdy nějaká akce a bleskurychle se vyprodala. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu. Leda sledovat bazary, jestli náhodou se tam neobjeví, protože dotisk asi moc pravděpodobný nebude...

      A jestli by ti nevadila angličtina, tak by byla k sehnání včetně druhého dílu:
      http://knihy.heureka.cz/up-jemma-kidd-make-j-kidd/
      http://knihy.heureka.cz/jemma-s-make-up-secrets

      Ale jsou to slušný pálky! :-)

      Vymazat
    2. Ty ceny jsou fakt solidní... :-D
      Myslím, že si počkám na ty moudra, o který se budeš dělit tady na blogu. ;-)

      Vymazat